Buštelc (KUD Cerkno, 2010)

 mesto, kjer ima vsak drugačen obraz Režija: Domen UršičScenarij: Towst, Domen UršičIgrajo:Župan Artan: Nicolas VanekŽupanova žena Alegra: Maja TušarŽupanova tajnica Sika: Meta MočnikŽupanova hči Cindi: Anuška ŠekliCindijina prijateljica Lala: Vanda PodobnikGrobar Gil: Matevž RijavecGrobar Mauricio: Sebastjan RazpetGrobar Pepin: Jaka Mavri V malem mestu, v mali ulici se dogaja nemnogo stvari. Obrazi ljudi se zdijo na […]

Read more
6. PVC festival KUD Cerkno za nami
KUD Cerkno - PVC Festival

V času med 8. in 11. julijem je KUD Cerkno organiziral že 6. PVC festival. Festival, ki je po besedah vodje Petra Lahajnarja namenjen predvsem oživitvi poletnega dogajanja na Cerkljanskem in hkrati možnost za mlade ustvarjalce, da se predstavijo publiki tudi na malce drugačen način.

KUD Cerkno - PVC Festival

Foto: Zoran Abram

Prav za ta namen so člani KUD-a atrij Osnovne šole Cerkno spremenili v pravo malo dvorano. Kot je dejal Gašper Uršič, tehnični vodja festivala, je bilo potrebne kar nekaj vztrajnosti in potprežljivosti, da je na koncu lahko publika uživala v pokritem poletnem prizorišču, ki odpira nov prostor za poletno dogajanje na Cerkljanskem.

Festival se je začel v četrtek z literarno delavnico pod vodstvom Sandra Oblaka, enega od prvih ustvarjalcev Siga’čana, časopisa, ki že dolga leta na svojstven način podaja svojo kritiko družbenega dogajanja. Nadaljeval se je s prikazom filmov KUD Cerkno, ki so nastali v prejšnjih letih.

V petek zjutraj so se najmlajši udeležili ustvarjalnih delavnic, zvečer pa so člani KUD-a Sovodenj prikazali najnovejšo predstavo Vem, da danes bo … dan. Sledila je premiera mladih upov KUD-a Cekno, ki so se zbrali v Gledališki skupini Towst. Publiki so premierno interpetirali svoj pogled na Buštelca.

KUD Cerkno - Buštelc

KUD Cerkno, Gledališka skupina Towst: Buštelc, foto: Zoran Abram

Read more