Ideja je padla septembra 2005 v študentskem domu na Gerbičevi 59. Pojavila se je potreba po kulturnem preživljanju prostega časa, bil je namreč čas izpitnega obdobja in reševanja statusa. Joko je izpopolnjeval svoje znanje na kitari, Domc je delal izbor svojih pesmi, ki so izhajale v Siga’čanu v letih od 1999 do 2005, da bi opravil pregled nad svojim ustvarjanjem.

V sobi 227 sta sedla k prvi vaji in že prvi dan uglasbila več pesmi. Izkazalo se je, da nama ne bo uspelo pripraviti klasičnega recitala, ampak koncert. Prvo leto nastopi v duetu.

Nekje v ozadju je rasla želja po razširitvi ansambla, saj vsak doda svojo polnost interpretaciji pesmi. Izvedba je poljubna, zastavljena je osnova. Tukaj je Joko s svojim strunetrgajočim znanjem na kitari in za mikrofonom, Domc z mačjezijočim vokalom, Erik na harmoniki, Peter na solo kitari in Johnny na basu ali mandolini.

Da pridemo v tujino (Ljubljana in vzhodno od Kalc). Primorska zasedba, ki vas ne pusti hladne. V ozadju se vrtijo spoti s prevodom besedil v slovenščino, za lažje razumevanje, za boljšo koncentracijo, da se nas bolje sliši.

http://vimeo.com/16287274